Therapie

Therapie

Missie & filosofie 

Mijn missie is om jou te helpen weer in balans te komen op het moment dat jij stress ervaart of merkt dat je onrustig bent en even je niet zo verbonden en fijn voelt. Door jouw lichaamsbewustzijn te vergroten, de taal van jouw lichaam weer te leren verstaan, kan je de behoeften van je lichaam begrijpen. Ik kan je helpen en leren hoe je lichaam zichzelf kan reguleren om te voorkomen dat het in een overbelasting en burn-out belandt. Zo bevorder je een gevoel van welzijn en balans in het dagelijkse leven. 

Informatievideo over lichaamsgerichte therapie neem gerust een kijkje

Aanbod  

Body Remember Trauma Therapy (BRTT): 

Het doel van BRTT is om het lichaam in staat te stellen zichzelf te reguleren en te ontspannen door middel van een specifieke reeks oefeningen. 

De BRTT-oefeningen bestaan uit een reeks eenvoudige, lichaamsgerichte bewegingen die zijn gericht op het activeren van een natuurlijk reflexmechanisme in het lichaam, dat bekend staat als de ’tremorreflex’. Dit reflexmechanisme veroorzaakt een ritmische trilling in de spieren. 

Door het opwekken van deze trillingen kunnen vastgehouden spanningen en stress in het lichaam worden losgelaten. Dit kan helpen bij het verminderen van fysieke symptomen van stress en trauma, zoals spierspanning, pijn en ongemak. Het kan ook helpen bij het verminderen van stressgerelateerde symptomen als angst, slaapproblemen, chronische pijn en vermoeidheid.  

BRTT kan helpen bij het verminderen van deze spanning en het bevorderen van een gevoel van ontspanning en welzijn. Door regelmatig BRTT-oefeningen te doen, kunnen mensen hun lichaamsbewustzijn vergroten en hun vermogen om met stressvolle situaties om te gaan verbeteren. 

Ademhalingstherapie: 

Je ademhaling is de sleutel tot gezondheid, vitaliteit, vreugde en passie. 

Beter ademen betekent dat je meer zuurstof naar alle cellen van je lichaam brengt en zuurstof is cruciaal voor je gezondheid, vitaliteit en immuunsysteem. 

Door middel van ademhalingstherapie volgens de Balance Breathing methode, maak je een bewuste keuze om te gaan leven in plaats van te overleven. Balance Breathing zorgt voor een krachtige, zelfbewuste uitstraling, balans in het heden en acceptatie van het verleden. 

Wanneer we gestrest of getraumatiseerd zijn hebben we de neiging om oppervlakkig en snel te ademen, wat kan leiden tot een gevoel van angst en spanning. Ademtherapie kan ons helpen om diep te ademen en ons zenuwstelsel te kalmeren, waardoor we ons meer ontspannen en gecentreerd voelen. 

Ademen volgens de Balance Breathing methode werkt op 4 niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. 

Fysiek 
Je brengt een enorme hoeveelheid zuurstof naar de cellen van je lichaam en je activeert je lymfesysteem om afvalstoffen uit de cellen af te voeren. Hoe zuurstofrijker de cellen zijn, hoe energieker, fitter en vitaler je wordt.  

Emotioneel  
Met Balance Breathing ben je in staat om emoties, die je als negatief ervaart, te transformeren naar een niveau waarin de emotie er mag zijn zonder dat deze je beïnvloedt. Hierdoor is het mogelijk om jezelf te helen van trauma’s, dwingende patronen en emotionele pijn. 

Mentaal 
Hoe positiever je denkt, hoe positiever je het leven ervaart. Negatieve gedachten hebben een direct effect op hoe we ons voelen en dat geldt ook voor positieve gedachten. Balance Breathing draagt bij aan een positief zelfbeeld. 

Spiritueel  
Balance Breathing helpt je thuis te komen bij wie je werkelijk bent. Zonder alle laagjes en maskers die je beperken en weghouden van je werkelijke ik. 

Access Bars ®: 

Wat is Access Bars®? 
Access Bars® zijn 32 drukpunten op je hoofd die staan voor verschillende contexten in je leven, zoals geld, controle, creativiteit, veroudering, lichaam, seksualiteit, relaties, heling, dankbaarheid, kalmte etc. Op deze drukpunten liggen alle gedachten, ideeën, overwegingen, beslissingen, gevoelens en emoties opgeslagen met betrekking tot die specifieke context. 

Hoe werken de Bars®? 
Door de punten in verschillende combinaties licht aan te raken breng je de energie in het lichaam weer op gang en zullen mogelijke blokkades oplossen. Zo kan alle ballast, die je lichamelijk en geestelijk nog met je meedraagt en je niet meer dient, uit je lichaam en geest ontladen. Je drukt als het ware op de delete knop om je harde schijf op te schonen. 

Wat levert het je op? 
Wanneer je je harde schijf opschoont kun je je voorstellen dat er meer ruimte is voor alle andere programma’s die op je harde schijf draaien. Hierdoor ontstaat meer overzicht, ruimte en rust. De Bars ® worden ook wel als een detox voor lichaam en geest gezien. 

De Bars® kunnen ingezet worden bij: 

 • Stress 
 • Angst- en paniekaanvallen 
 • Depressie 
 • Burn-out 
 • Onzekerheid 
 • Slapeloosheid 
 • Concentratiegebrek 
 • Examenstress 
 • ADD/ADHD klachten 
 • Verslavingen 
 • Zwangerschapsklachten 
 • Epilepsie 
 • Hersenbloeding 
 • Enz. 

Chakra Balancing 

Chakra Balancing is het in balans brengen van de chakra’s. Chakra’s nemen energie op en geven energie af via de energiebanen die door je lichaam stromen. Ze zijn dus altijd in beweging en hebben een grote invloed op het evenwicht. Als ze goed functioneren kun je evenwichtig leven. Maar wanneer een van de chakra’s dichtzit, geblokkeerd of juist overactief is, kan dit leiden tot psychische en fysieke klachten. 

Chakra Balancing is effectief omdat het helpt om energieblokkades te verminderen, de energie in het lichaam in evenwicht te brengen en het vermogen van het lichaam om te genezen te verbeteren. Door het in balans brengen van de zeven chakra’s kan je lichaam beter met stress omgaan, een betere gezondheid en welzijn ervaren, meer energie krijgen en een dieper gevoel van innerlijke rust ervaren. Daarnaast kan Chakra Balancing ook je mentale, emotionele en spirituele welzijn verbeteren. 

Tijdens de behandeling lig je ontspannen en zal ik met mijn handen jouw chakra’s gaan voelen om te ervaren hoe ze stromen of juist niet. Door jouw energie uit te nodigen met mij in connectie te komen kan ik de energie gaan verplaatsen en meenemen naar de plekken waar geen stroming of blokkade door vastgezette emoties is. 

Ik neem je energie dus eigenlijk mee op reis en dat voel je! Je lichaam reageert op zijn eigen unieke manier en ik zal jou in alle veiligheid en vertrouwen begeleiden op jouw reis. Een Chakra Balancing werkt lang door en is niet alleen helend, maar kan ook zeer ontspannend zijn. 

Meer informatie of wil je direct een afspraak maken?

Om een afspraak te maken of om meer informatie te krijgen en je vragen te stellen, neem contact met mij op via 06-55955052 of stuur me een email info@studiotiaka.nl