Restorative yoga

Restorative yoga

”Restorative” is Engels voor ”herstellend”. Herstellen van het inspannen. Vroeger duurden yogalessen tenminste 2 uur. Iedere les eindigde met restorative yoga. Tegenwoordig is het leven veel drukker en het is daarom meer dan ooit nodig om te kunnen herstellen en bij te komen.

In de restorative lessen werken wij aan het vergroten van het herstellende vermogen van lichaam en mind. Wij gebruiken vaak hulpmiddelen zoals bolsters, dekens, riemen en blokken om met wat ondersteuning dieper tot rust te komen.

We leren voelend te bewegen, ons in te leven in de oefening en deze langzaam en geconcentreerd uit te voeren. Je bepaalt zelf hoever je kunt gaan in een oefening. Door deze zachte benadering leer je respect te hebben voor de mogelijkheden en beperkingen van je lichaam.

Wij gaan diep in meditatie, werken bewust met de ademhaling en nemen de tijd voor savasana/ontspanning.

Restorative yoga is niet prestatiegericht. Je werkt en oefent binnen je eigen mogelijkheden. We bouwen oefeningen rustig op en sommige oefeningen doen we zittend.

Restorative Yoga is een geweldige manier om sneller te herstellen na blessures, een burn-out of tijdens een drukke periode. Daarnaast is het gewoon heel fijn.

Warm welkom!