Voor Bedrijven

Voor Bedrijven

Leven vanuit balans en verbinding

Lichaamsgerichte therapie op de werkvloer 

Het inzetten van lichaamsgerichte therapie en coaching voor medewerkers in bedrijven kan zeer effectief zijn bij het verminderen van stressgerelateerde klachten en het voorkomen van een burn-out. Er zijn verschillende redenen waarom deze therapieën nuttig kunnen zijn voor medewerkers in bedrijven: 

  • Vermindering van fysieke spanning: stress kan leiden tot fysieke spanning in het lichaam, zoals spierspanning en onregelmatige ademhaling. Door middel van Body Remembering Trauma Therapy (BRTT) en Ademtherapie kunnen medewerkers leren hoe ze hun lichaam kunnen ontspannen en hun ademhaling kunnen reguleren, waardoor ze zich fysiek en mentaal beter voelen. 
  • Verhoogde veerkracht: door te leren hoe ze hun fysieke reacties op stress kunnen reguleren kunnen medewerkers veerkrachtiger worden en beter in staat zijn om met uitdagende situaties om te gaan. Dit kan helpen om burn-out te voorkomen en de algehele mentale gezondheid te verbeteren. 
  • Verhoogde productiviteit: medewerkers die zich fysiek en mentaal beter voelen, zijn vaak productiever en effectiever op het werk. Access Bars ®, BRTT en Ademtherapie kunnen de stress verminderen en het hoofd leegmaken. Dit draagt bij aan een positieve werkomgeving en verbetert de prestaties. 
  • Preventie van langdurig ziekteverzuim: een burn-out kan leiden tot langdurig ziekteverzuim en hoge kosten voor werkgevers. Door preventieve maatregelen te nemen, zoals het aanbieden van BRTT en Ademtherapie, kunnen werkgevers helpen om ziekteverzuim te verminderen en de gezondheid, vitaliteit en welzijn van hun medewerkers te verbeteren. 

Lichaamsgerichte therapie en coaching zijn waardevolle hulpmiddelen bij het verminderen van stressgerelateerde klachten en het voorkomen van burn-outs. Door deze therapieën en coaching aan te bieden kunnen werkgevers investeren in de gezondheid, vitaliteit en het welzijn van hun medewerkers. Daarmee kunnen zij investeren in een positievere werkomgeving en hogere (grotere) presentaties in het bedrijf. 

Duur van een traject 

De duur van een lichaamsgerichte therapie behandelplan is afhankelijk van de specifieke klachten. 

Over het algemeen bestaat een behandelplan meestal uit meerdere sessies die verspreid zijn over een periode van enkele weken tot enkele maanden. Meestal één sessie per twee weken. De sessies duren meestal tussen de 1 en 1,5 uur. 

Het is belangrijk om te benadrukken dat het behandelplan voor iedereen verschillend kan zijn, afhankelijk van de specifieke stressgerelateerde klachten.  

Actief en preventief zorgen voor uw medewerkers

Investeert u ook graag in de gezondheid, vitaliteit en het welzijn van uw medewerkers en maakt u al gebruik van een vitaliteitsbudget voor uw medewerkers? Dan is dit een mogelijkheid om een positievere werkomgeving te ervaren en hogere prestaties te creëren binnen uw team.  

Ik kom u graag informeren over de mogelijkheden, werkwijze en diensten die ik aanbied.

Graag maak ik voor u een offerte op maat aan de hand van de specifieke wensen die er zijn.

Neemt gerust contact met mij op via info@studiotiaka.nl of bel 06-55955052.