Docenten studio Tiaka

Docenten studio Tiaka

Docenten Studio Tiaka

Tiaka Wijdeman

Tiaka is Hatha-yoga docent, Balance Breathing ademcoach, energetisch therapeut en eigenaar van Studio Tiaka.

Yoga betekent voor mij: verbinding maken met mezelf, waarnemen hoe mijn lichaam voelt, hoe mijn adem stroomt en welke gedachtes mij bezig houden. Het is een bewustwording van het moment waarin ik ben. Vanuit dit bewustzijn laat ik spanning los, kom ik op adem en ontstaat er ruimte om te genieten van de mooie dingen in het leven.

Mijn lessen kenmerken zich door rust en aandacht voor het lichaam en de adem. Het verbinden van adem aan yogahoudingen brengt je in en diepe ontspanning en flow.

Ik leer je je gevoel te ontwikkelen en verras je graag met creatieve en intuïtieve lessen; elke les is anders. Ook in meditatie weet ik je mee te nemen naar een staat van helder waarnemen, voelen en accepteren wat er is.

 Elke les is een cadeautje… Kom ervaren en geniet!

Arno Nistal ten Veen


Arno begon als 16 jarige met meditatie en self-healing. Na een burn-out op zijn 23e koos hij definitief het levenspad van persoonlijke groei, spiritualiteit en bewustzijn. Hij werd opgeleid tot Ademtherapeut, Masseur, Meditatiebegeleider, Yogadocent en Chi Neng Qigong instructeur.

Sinds 1991 is Osho zijn spiritueel leraar. “Mijn spirituele naam is Prem Nistal en betekent Oneindig Liefhebbend.” Osho staat voor Vrijheid en Verantwoordelijkheid, Liefde en Meditatie. Bij Osho ben ik opgeleid in diep transformatief lichaamswerk en ademwerk, emotional release, relaties en encounter technieken. Osho maakte van therapie en meditatie één geheel.

In 2005 is Arno het sjamanisme in gedoken, o.a. in het werken met de magische drank Ayahuasca, waarvoor hij bij sjamanen in de Amazone en de Andes is geweest. Hier heeft hij geleerd zijn hart te openen en zich over te geven aan dat wat is..

Arno is gecertificeerd Power Yoga docent en Ashtanga Vinyasa docent (Yoga Moves Utrecht). Daarna heeft hij 2 jaar gestudeerd aan de Iyengar Yoga Teacher Training in Amsterdam. Daar heeft hij veel kennis en ervaring opgedaan over het toepassen van de juiste techniek in de yoga poses.

Arno over de Adem:

“Al 30 jaar werk ik met de bewust verbonden ademhaling (rebirrthing). Het is het centrum van waaruit ik ben in de wereld. Krachtig, rustig, vredig, verbonden, vol energie, in contact met mijn gevoel en wie ik werkelijk ben.”

Arno over Yoga:

“Yoga doorbreekt langzaam maar zeker alle spanningen, blokkades en pantsers in lichaam en geest. We brengen de juiste houding terug in lichaam en geest. We leren te bewegen vanuit ons centrum (Core), niet alleen op de mat, maar ook in ons dagelijks leven.”