Body Remember Trauma Therapy

Body Remember Trauma Therapy

Body Remember Trauma Therapy

Wist je dat we twee verschillende zelfhelingsystemen in ons lichaam hebben? Namelijk Body Remember Trauma Therapie (BRTT) en verbonden ademtherapie. 
Met Body Remembers Trauma Therapie maken we gebruik van een natuurlijk, dierlijk systeem in ons lichaam. Waar het voor dieren heel normaal is om door trilling spanning te ontladen, is dit systeem bij ons als mens onderdrukt. Dit zorgt ervoor dat spanning, stress en trauma zich in onze spieren en bindweefsel vastzet met allerlei fysieke ongemakken tot gevolg.

Dit natuurlijke BRTT systeem helpt je om spanning los te trillen en het lichaam weer terug te brengen naar de oorspronkelijke staat van rust en balans. Het gaat om het ontladen van dagelijkste stress, diepe chronische spanning en trauma. Deze methode is gebaseerd op het principe dat stress, spanning en trauma niet alleen psychisch, maar ook fysiek is. Op het moment dat je stress of trauma ervaart gebeurt er ook van alles in je lichaam. Je hartslag gaat omhoog, je bloeddruk stijgt en er worden stresshormonen aangemaakt. Je lichaam gaat in een staat van vechten, vluchten of bevriezen.

Het is belangrijk om je lichaam de mogelijkheid te geven om op een natuurlijke manier te ontspannen en weer in balans te komen. Graag help ik je om deze methode je eigen te maken zodat je na een aantal gezamenlijke sessies dit zelf kan gaan doen wanneer jij voelt dat het nodig is om te ontladen en te shaken! Kortom pak zelf de regie weer op je leven en geniet van de rust en ruimte in je lichaam.

Hoe ziet een sessie er ongeveer uit?

We starten met een paar oefeningen waarbij we de psoas spier met name activeren. De Psoas spier de spier van de ziel, symbool voor de verbinding tussen lichaam en ziel. De psoas, plek waar je emoties worden opgeslagen, nodigen we uit om te ontladen om de balans in je autonome zenuwstelsel te herstellen.

Zodra je psoas geactiveerd is en in zijn natuurlijk trilling is gekomen, neemt je lichaam de controle over en gaat vervolgens zelf op een authentieke wijze op zoek naar de spanning om deze vervolgens te ontladen. Je lichaam zal van binnen naar buiten toe gaan werken en laag voor laag los trillen.

Voor een eerste sessie nemen we uitgebreid de tijd en duurt ongeveer 1,5 uur met uitloop naar 2 uur.

Om een afspraak te maken neem contact met mij op via 06-55955052 of stuur me een e-mail via info@studiotiaka.nl